3. De ce le plac barbatilor femeile cu talia ingusta!?

De ce sunt 90-60-90 considerate ca măsurile feminine ideale? Aceste numere nu sunt luate in mod arbitrar.

Devendra Sight, un psiholog evoluționist la University of  Texas, a realizat experimente, în diferite societăți, pentru a demonstra faptul universal ca bărbații prefera un raport talie/sold mic (dimensiunea taliei împărțita la dimensiunea soldului). Prezentându-le bărbaților desene cu femei identice din toate punctele de vedere, în afara de raportul talie/sold(variabil de la 0.7 la 1), majoritatea acestora și-au exprimat preferința pentru femeile cu raportul talie/sold de 0.7 , valoare foarte apropiata de raportul  talie/sold de 0.67 corespunzător dimensiunilor de 90-60-90.[…]

De ce prefera bărbații femei cu raportul talie/sold mic?  Singh argumentează ca femeile cu o valoare mai mica a acestui raport sunt mai sănătoase decât cele cu o valoare mai ridicata . Numeroase boli ca: diabetul, hipertensiunea, infarctul miocardic, atacul cerebral și pietrele la rinichi  schimba distribuția grăsimii corporale astfel încât femeile bolnave nu pot menține o valoare scăzuta a raportului  talie/sold. Femeile care au talia îngusta sunt de asemenea mai fertile; pot concepe un copil mult mai ușor și pot face asta la vârste mai fragede  deoarece au cantități mai mari de hormoni reproductivi. Si, desigur, femeile care sunt însărcinate cu copilul unui alt bărbat nu pot menține o talie îngusta.

Raportul talie/sold al unei femei fluctuează, deși foarte puțin, în timpul ciclului menstrual; devine mai scăzut în timpul ovulației, când femeia este fertila. Astfel, bărbații cauta în mod inconștient femei sănătoase și mai fertile atunci când cauta femei cu talia îngusta.

Preferința pentru o valoare mica a raportului talie/sold ( o talie mai îngusta), identificata de Singh, explica popularitatea corsetului de-a lungul timpului în societatea Occidentala, ca o modalitate de a micșora talia femeilor cât de mult posibil cât și tendința  zilelor noastre  a tinerelor de a-și dezgoli talia ( burta goala). De asemenea explica de ce adolescentele și nu femeile la menopauza, sunt mai predispuse a-și dezgoli talia ca o proba a fecundității lor mari(abilitatea de a concepe), în același mod în care tinerele și nu femeile mai în vârsta își poarta parul lung ca o proba a sănătății lor.

TO BE CONTINUED

Allan S. Miller & Satoshi Kanazawa: Why Beautiful People Have More Daughters

Traducere: Ego

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un comentariu