2. De ce le plac barbatilor femeile cu parul lung!?

 

Barbatii in general prefera femeile cu parul lung. Si majoritatea femeilor tinere aleg sa-si poarte parul lung. Inca o data preferinta barbatilor pentru femeile cu parul lung este probabil motivul pentru care preferinta femeilor de a-si purta parul lung. Intebarea care reiese de aici este urmatoarea: de ce prefera barbatii femeile cu parul lung?

Deoarece fetusul uman se dezvolta in interiorul corpului femeiesc timp de 9 luni si dupa aceea mama are grija de noul nascut timp de cativa ani, sanatatea femeii este foarte importanta pentru bunastarea copilului. Femeile bolnavicioase nu sunt mame bune, in acelasi fel in care barbatii bolnaviciosi nu sunt buni ca tati. Astfel, barbatii sunt interesati ca viitoarele mame ale copiilor lor sa fie sanatoase. Un alt motiv pentru care barbatii prefera femeile mai tinere, in afara de valoarea lor reproductiva si fertilitatea mai mari, este acela ca femeile mai tinere,in medie, tind sa fie mai sanatoase decat femeile mai in varsta.

Cum pot evalua barbatii starea de sanatate a viitoarelor lor partenere? Nu existau clinici in mediul ancestral; astfel barbatii trebuiau sa evalueze starea lor de sanatate de unii singuri. Un indicator deosebit de exact este atractivitatea fizica, acesta fiind motivul pentru care barbatii prefera femeile frumoase. Un alt bun indicator al starii de sanatate este parul. Oamenii sanatosi (barbati si femei) au parul lucios, stralucitor pe cand parul oamenilor bolnavi isi pierde luciul. Cat timp esti bolnav, corpul trebuie sa foloseasca toti nutrientii la dispozitie (ca fierul si proteinele) pentru a combate boala. Cum parul nu este esential pentru supravietuire (comparand cu maduva osoasa) parul este primul din care corpul isi extrage nutrienti. Astfel, o stare de sanatate precara apare in primul rand in aspectul parului.

Parul creste foarte incet, aproximativ 15 cm pe an. Asta inseamna ca, daca o femeie are parul pana la solduri, acesta poate arata starea ei de sanatate in decursul ultimilor 4 ani, deoarece odata ce parul a crescut, posesorul nu mai poate face nimic pentru a-i schimba infatisarea mai tarziu.[…] In mediul ancestral femeile nu aveau nici o modalitate de a-si face parul sa para  sanatos si lucios cand erau cuprinse de boala. Acesta este motivul pentru care femeile mai in varsta au tendinta sa-si poarte parul scurt, deoarece tind sa fie mai bolnavicioase pe masura ce inainteaza in varsta, nedorind sa aiba semne indicatoare a starii curente de sanatate atarnandu-le din cap.

Daca doresti sa vezi cum se intampla, incearca un mic experiment de unul singur. Cauta o femeie straina intr-un loc public (intr-un parc sau o statie de metrou). Incearca sa o observi de la spate, fara a te uita la fata, maini, haine sau la orice altceva , numai la par. Incearca sa-i ghicesti varsta numai dupa conditia parului. Dupa aceasta, depaseste-o, intoarce-te si priveste-i fata in mod discret. Rareori o sa fii surprins de varsta ei aparenta uitandu-te la fata si la tot corpul ei, deoarece starea parului ei este in mod obisnuit un indicator foarte precis al varstei ei.

 

TO BE CONTINUED

Allan S. Miller & Satoshi Kanazawa: Why Beautiful People Have More Daughters

Traducere: Ego

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: