1. De ce le plac barbatilor femeile tinere!?

Tineretea

Barbatii preferea femeile tinere deoarece acestea au o valoare reproductiva si fertilitate mai mari decat femeile mai in varsta. Valoarea reproductiva a unei femei reprezinta numarul posibil de copii pe care aceasta poate sa-l aiba in perioada fertila a acesteia, aceasta valoare este atinsa la maximum la inceputul menstruatiei, coborand in mod constant in timpul vietii atingand zero la menopauza. Fertilitatea ei este in medie numarul de copii pe care ii are la o anumita varsta , aceasta fiind maxima in jur de 20 de ani. Psihologia evolutionista sugereaza ca acesta este motivul pentru care barbatii sunt atrasi de adolestence si femei tinere, in ciuda legilor societatilor moderne privitoare la varsta consimtamantului. In mediul ancestral nu exitau nici un fel de legi impotriva sexului cu minore, de fapt nu existau nici un fel de legi. Principiul Savanei, care spune ca intelectul uman are probleme de a percepe entitati care nu existau in mediul ancestral, sugereaza ca intelectul uman nu poate cu adevarat sa inteleaga conceptul de legi scrise, incluzand legile legate de sex cu minore.

De exemplu, profesorii barbati care predau la licee si facultati in SUA (dar nu si colegele lor femei) au o rata mare a divorturilor posibile si o rata foarte mica legata de posibilitatea de a se recasatorii, probabil datorita faptului ca sunt in mod constant expusi la fete si femei care sunt la varful valorii lor reproducatoare. Orice femeie adulta cu care acestia ar putea fi casatoriti la aceea data palesc in comparatie cu studentele femei pe scara valorii reproductive. Acest lucru poate explica si de ce majoritatea casniciilor de la Hollywood nu tin mult. Actorii sunt in mod constant expusi si in stransa legatura cu actrite din ce in ce mai tinere, in timp de sotiile lor actrite sau modele nu pot decat sa imbatraneasca.

 

TO BE CONTINUED

Alan S. Miller & Satoshi Kanazawa : Why Beautiful People Have More Daughters

Traducere: Ego

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Edi Enache  On 27 Februarie 2011 at 18:22

  Da domnule, este un principiu destul de bine argumentat si, cu toate astea nu inteleg oare motivul pentru care in cultura noastra exista o vorba de duh in care se asociaza ciorba buna cu femeia trecuta de vasta fertilitatii maxime! … Noi romanii suntem altfel sau tocmai femeile adulte sunt cele ce au aruncat vorba-n targ pentru a mai compensa lisa de magnetism de care se „bucura” si, in cazul acesta … le putem numi INTELIGENTE???
  Ti pup!

  • diana  On 24 Mai 2011 at 01:17

   domnilor sunteti tari in papagal dar cu euroii cum stati fratilor?ca deh, femeia tanara stie ea dupa ce alearga…cei fara material se vor multumi si cu babe ,bineinteles daca or mai accepta si ele…nu uitati ca la ultimul recensamant nr femei este egal aproximativ cu barbatii,nu se mai poarta razboaie,deci bogatanii vor lua tinerele…iar restul se vor holba, hahaha…

 • iuliandiaconu  On 28 Februarie 2011 at 08:20

  Cred ca ambele variante sunt corecte, si romanii sunt altfel (este de ajuns sa privim pe fereastra ca sa observam cat de diferiti suntem) si „gainile batrane” au dus, probabil, o campanie de dezimformare….:)))))

 • Ned.  On 23 Mai 2011 at 10:12

  Treaba cu gaina batrin care face ciorba mai buna,este scornita tot de catre femei(cele batrine si neluate)..insa nu are nici un pic de adevar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: