Halal tara (pareri despre Rromania din Elvetia)

Am citit acum cateva minute cateva stiri de pe meleagurile mioritice http://kiseleff.ro/2010/03/16/oamenii-lui-vantu-condamna-condamnarea-comunismului-la-tvr/ un articol foarte bun si deprimant (doar scrie de romania) scris de mircea marian . Pana de curand am trait cu iluzia ca se poate face ceva in Romania . Ca se poate , ca in romanele cu capa si spada , dupa lupte seculare care sa dureze cativa ani  ,pe langa cicatricile de rigoare, sa dobandesti  o mai buna definire de sine sa razbati sa poti face ceva personal pentru tine dar si sa faci bine in jurul tau. Acum cati ani am citit un articol al unei tipe (studente) care pleda inflacarata de patriotism ,demn de un adevarat pionier,(pentru cei nascuti dupa 1989 vezi asta http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pioneers_Romania_1986.jpg  ;)))))    )    ca mintile luminate sa nu plece din tara .Sincer in acel monent ii dadeam dreptate (aveam si varsta ca scuza ) . Dar acum am ajuns la urmatoarele concluzii : daca esti scarbit de tot ce se intampla pur si simplu pleaca , deschiderea in strainatate este destul de mare , obstacolele sunt din ce in ce mai mici ….pentru visatorii  care cred ca pentru tara mai sunt sperante  sa plece din tara sa petreaca 20-30 de ani strangand bani, relatii, cunostinte desprea cum merg lucrurile in care nu totul se bazeaza numai pe furt si daca tot mai au pofta sa se intoarca si sa incerce sa faca ceva .

Poate va imtrebati de ce totusi trebuie stagiul asta de 20-30 de ani in occident , sa ma explic: sa presupunem ca un anume individ absolvent de o facultate la care a invatat ceva , nu doar si-a luat diploma prin trecerea anilor , cu oarecare competente , oarecare coloana vertebrala , o oarecare constinta etc… va incerca sa intre in politica ( ca sa poata schimba ceva ….) nu va fi bagat de nimeni in seama pentru ca:    nu are experienta ( la furat) , nu are bani sa spravietuiasca  decent doar daca face diferite favoruri unora si altora , va trebui sa se manjeasca ca toata lumea pentru a fi intersantajabil sa toti ceilalti. Intr-o tara normala unde nivelul salarial este direct legat de competenta singura treaba e sa-ti faci treaba , intr-o tara anormala nu conteaza competenta , e chiar de eviatat in numirile politice. Lectie de aur invata de la comunisti care atunci cand au luat puterea au inlocuit straturile superioare ale societatii care erau alcatuite din elite prin niste indivizi peticiti in cur. De ce? Ca sa ajunga muncitorimea la putere? Nu , pentru singurul motiv ca individul cel rupt in cur stie ca tie celui care l-ai pus in functie iti datoareaza asta si nu datorita competentei lui nule si ca poate oricand fi inlocuit cu altul rupt tot in cur . Intelectuali au prostul obicei sa nu asculte pe cand prostul satului e mai  obedinent decat un caine. END FOR NOW.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Dieter  On 24 martie 2011 at 15:55

    ai dreptate, in lumea asta trebuie sa alegi ceea ce e mai bine, mie personal imi place elvetia si tind sa ajung acolo pentru ca la iubesc tara ca niciuna alta.

  • Dieter  On 24 martie 2011 at 15:56

    eu sunt de origina basarabeana, dar am de gind sa fiu una cu Elvetia

  • Dieter  On 24 martie 2011 at 15:57

    fiindca sunt cetatean roman si tind spre perfectiune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: